Personvern

Personvernerklæring for www.diip.no

Denne personvernerklæringen gjelder innsamling, lagring og bruk av personopplysninger på www.diip.no.  Her finner du informasjon blant annet om hvilke personopplysninger som samles inn, hva de brukes til og hvilke rettigheter du har. Diip AS, organisasjonsnummer: 920 478 794 (heretter «Diip” eller «vi») er ansvarlig for behandlingen. Hvis du har spørsmål om behandling av dine personopplysninger kan du kontakte oss på kundeservice via e-post til post@diip.no.

Hvorfor og hva slags personopplysninger vi samler inn

Vi samler inn følgende personopplysninger til formålene angitt her:

Gjennomføring av kjøp på www.diip.no:

Navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, informasjon om ditt kjøp, betalingsmåte, utleveringsinformasjon og IP-adresse. Behandlingen skjer på grunnlag av kjøpsavtalen med deg.

Personlig brukerprofil:

Navn, adresse, e-postadresse og ordrehistorikk. Ved å registrere en brukerprofil på www.diip.no samtykker du til at Diip kan behandle dine personopplysninger.  Du kan når som helst slette din brukerprofil.

Nyhetsbrev:

Navn og e-postadresse. Denne informasjonen blir kun brukt av Diip og MailChimp Inc., som vi bruker til å lage og sende ut nyhetsbrev, og vil ikke bli gitt bort eller solgt til andre (MailChimp Incs personvernerklæring finner du her). Vi sender bare ut nyhetsbrev til de mottakerne som selv har valgt å abonnere på nyhetsbrevet. Du kan når som helst melde deg av e-postlisten vår ved å følge lenken nederst i nyhetsbrevene.

Deltagelse i konkurranser i regi av Diip:

Navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Behandlingen skjer på grunnlag av ditt samtykke.

Henvendelser til kundeservice:

Navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og eventuelle personopplysninger som måtte følge av henvendelsen. Behandlingen av personopplysninger skjer på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at dette ofte er nødvendig for å hjelpe kunden med spørsmålene.

Bruk av cookies:

Diip ønsker å gjøre vår nettside så funksjonell og relevant som mulig. Vi bruker derfor cookies/informasjonskapsler fra alle som besøker siden for å kunne tilpasse og utvikle siden videre. I tillegg bruker vi informasjonskapslene i målrettet markedsføring.

Vi benytter cookies via følgende eksterne verktøy:

  • Mailchimp: Utsendelse av nyhetsbrev
  • Google Analytics: Trafikkanalyse
  • Facebook: Annonsering
  • Google AdWords: Annonsering
  • Instagram: Annonsering

Behandlingen av dine personopplysninger skjer på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at dette er nødvendig for å tilpasse og utvikle www.diip.no.

Utlevering av personopplysninger til andre

Hos Diip handles det direkte med fysiske butikker på plattformen vår. For at butikkene skal kunne behandle og sende ordren din, deles opplysningene dine med de butikkene som skal levere ordren din. I tillegg deles opplysningene dine med eksterne distributører (herunder fraktleverandører) for å levere forsendelsene dine og informasjon om levering. Dette kan skje både via e-post og SMS.

Diip bruker i noen tilfeller databehandlere til å behandle personopplysninger på våre vegne. I slike tilfeller har vi inngått avtaler med databehandlerne for å ivareta informasjonssikkerheten i alle ledd av behandlingen. Diip vil også kunne gi tilgang til dine personopplysninger til selskaper som leverer administrative eller It-tjenester som er nødvendig for driften av Diip. Bruken av personopplysninger vil være begrenset til det formål de skal oppnå, og vil ikke deles med noen andre.

Behandling av personopplysninger som vi foretar skjer innenfor EU/EØS-området, bortsett fra ved behandling av dine personopplysninger for utsendelse av nyhetsbrev og levering av it-plattform. Her bruker vi leverandør i USA, henholdsvis Mailchimp Inc og WPEngine Inc. Våre leverandører er underlagt Privacy Shield. Det betyr at dine personopplysninger er like godt beskyttet hos vår leverandører som ved behandling i EU/EØS.

Lagringstid

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for.

Dette betyr for eksempel at personopplysninger som er vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes, hvis du trekker ditt samtykke. Personopplysninger som vi behandler i forbindelse med salg eller kjøpsavtale du har med oss, slettes når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt. Personopplysninger knyttet til Diips oppfyllelse av rettslige forpliktelser, slettes så snart de rettslige forpliktelser er oppfylt.

Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no.

For å ta i bruk dine rettigheter kan du ta kontakt med oss på kundeservice via e-post til post@diip.no. Du kan også når som helst endre dine opplysninger på din personlige side.

Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å melde deg av nyhetsbrevet ved å følge linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. Du kan også endre og se dine personopplysninger på din brukerprofil og trekke ditt samtykke her.

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg – og ikke noen som gir seg ut for å være deg.

Klager

Du har ingen plikt til å gi Diip dine personopplysninger, men for å motta varer og tjenester fra Diip, er behandling av dine personopplysninger en nødvendig forutsetning.

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet.

Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

Endringer

Vi kan komme til å gjøre endringer i denne personvernerklæringen, for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på www.diip.no. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden vår.